Известие

Collapse
No announcement yet.

пак проблем - колата прекъсва и глъхне

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• пак проблем - колата прекъсва и глъхне

незнам какво и става на тази кола но не е хубаво
    колата прекъсва, трепти цялата, глъхне/и на газ и на бензин/. Само на бензин оборотите си варират сами не постоянни са 1200,900,1200, 1000 и накрая изгасва а на газ не е така.
    Бях на замемер /компютър/ и там ми казаха че колата е перфектна /няма грешки/ в смисъл всичко което се гледа на компютъра е без грешка, но той не хваща кабели и свещи.
    След като не се намери грешка така наречените "майстори" решиха че е катализатора, избиха го но пак същата работа само където колата сега е толкова шумна че не се трае.
    сега колата си е пред нас и незнам вече на къде

Re: пак проблем

Първоначално публикувано от rumen
    колата прекъсва, трепти цялата, глъхне/и на газ и на бензин/. Само на бензин оборотите си варират сами не постоянни са 1200,900,1200, 1000 и накрая изгасва а на газ не е така.
    Бях на замемер /компютър/ и там ми казаха че колата е перфектна /няма грешки/ в смисъл всичко което се гледа на компютъра е без грешка, но той не хваща кабели и свещи.
    След като не се намери грешка така наречените "майстори" решиха че е катализатора, избиха го но пак същата работа само където колата сега е толкова шумна че не се трае.
    Абе немаше ли един друг раздел за тая ГАЗ брееее
    98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

пиша за газ и за бензин или трябваше да ги разделя в разделите

Comment

е и коя е тая кола? не е мойта сметам по описанието.
        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
        Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Приятелю, в този форум "газ" е мръсна дума... Имах подобен проблем НА БЕНЗИН и, естествено, ми преместиха темата веднага като разбраха, че имам и газов инжекцион... Моя проблем беше много комплексен, но покрай другото се оказа, че смуче въздух след дебитомера... Въпреки това все още имам понякога леки колебания на тихи обороти, но за това най-вероятния причинител е моторчето за празен ход, има няколко теми как се чисти, но досега не съм имал време да направя упражнението.

AR 145 QV '97

Comment

приятели
            хванете си напишете колата ква е ...
            те на бобо му викаха "бобо ванга" ... ама и той си има лимити.
            пък току виж някой взел, че ти помогнал
            и приемайте критиките конструктивно.
            Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV

Comment

Това ако го прави, когато колата е на празен ход, може да е стъпковото моторче на празния ход. Ако стъпковото моторче запуши притока на въздух и дроселната клапа е затворена(на празен ход) то като нищо ще загасне колата.

Друго за което се сещам е жилото на газта, в края които е към дроселната клапа. Там е хванато с е една пласмаса за метал, и е леко под наклон. Когато тази пластмаса се счупи ги прави тези проблеми. Но не би трябвало да гасне колата, а по-скоро да държи по високи обороти, които ту падат ту се качват.

Само на празен ход ли забелязваш проблем, когато даваш газ как се държи колата
              Alfa 146 1.6 boxer

Comment

Всъщност горните два проблема дето описах, щяха да се проявяват и на газ като си. Щом не го прави на газ е много вероятно това да е инжектор емулаторът. Той ги прави тези проблеми и не може да се хване при тестване на инжекциона с компютър.
                Ако се откачи кабела на инжектор емулаторът от инжекторите и се вържат направо оригиналните кабели на инжекторите ще се разбере дали е от тях. Това устройство прави такива проблеми, особенно когато се намокри. Ако е ниско долу може от локва или при миене на колата да се напълни с вода. Инжектор емулаторът е една кутийка с разерите на цигарена и обикновено пише броя на цилиндрите. Може да се намери като се проследят кабелите от инжекторите къде отиват
                Alfa 146 1.6 boxer

Comment

Какъв е двигателя?
                  RANGE ROVER / ALFA ROMEO SPIDER / ALFA ROMEO 145 1.9 jtd /YAMAHA 1200 /
                  0899832271 Сашо

Comment

Аз ще ви дам жокер,двигатела му е 1,6 боксер.
                    Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
                    sigpic

Comment

ооооооо забравил съм
                      колата е 145 1,6 Боксер
                      добре колеги немога да разбера защото така усещам почти във всяка тема нотка на заяждане за да имаш кола значи си поне над 18 години това форум за приятелство и разберателство ли е или всеки да се прави на герой.
                      забравил съм да кажа марката на колата сори има газ пак сори И НАЙ ВЕЧЕ ИМАМ ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ ЗАТОВА НЕКА ПИШЕМ ПО ТЕМАТА
                      алфиста ти да не си АЛЕНА

Comment

ДНЕС ЩЕ Е КАРАМ ПАК НА МАЙСТОР ЩЕ ИМ КАЖА ЗА ТОЗИ ЕМУЛАТОР ДА ПОГЛЕДНАТ МЕРСИ КОЛЕГА
                        МЕЖДУ ДРУГОТО КАТО СЪМ Е МОКРИЛ МАЙ СИМПТОМИТЕ БЯХА СЪЩИТЕ
                        НО ЗАЩО ПЪК НА БЕНЗИН КАТО ДАМ РЯЗКО ГАС И ПЕДАЛА СЕ ЕДНО ГО НЯМА ЗАГЛЪХВА КАТО ОТПУСНА И СЕ ОПРАВЯ

Comment

ми аз до колкото си спомням някъде из правилата и препоръките на форумта пишеше да си положите модела в подписа, което спестява подобни дискусии.
                          колкото да нотките на заяждане - къде ти е чувството за хумор ... нека не умира с алфата.

Comment

вярваш ли ми че съм като болен направо че немога да си карам алфичката
                            миналата седмица дадох 350 лева и пак не върви ЗА КЪКВ ХУМОР МИ ГОВОРИШ

Comment

вярваш ли ми че съм като болен направо че немога да си карам алфичката
                              миналата седмица дадох 350 лева и пак не върви ЗА КЪКВ ХУМОР МИ ГОВОРИШ
                              А от къде си?????? Да знаем към кого да те насочим-защото могат да ти вземат и 500 лева и да не я оправят, а разбиращ човек да я оправи за 20 лева като разбира точно какво е и как се прави.
                              Сега ще кажеш , че пак се заяждаме - ама и това можеше да попълниш в полето при регистрация.
                              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Working...
                              X